Future Hunter Gatherer

2014 års vinnare i Electrolux Design Lab Future Hunter Gatherer en utmanande prototyp.

2014 års vinnare i Electrolux Design Lab blev kinesiskan Pan Wang som studerat industridesign på brittiska Central Saint Martins. Hennes projekt Future Hunter Gatherer bygger på en idé om att genom gamification skapa ett kul sätt för familjen att umgås kring matlagningen. Virtuell jakt, fiske och samlande ger en medvetenhet om råvaror, kvalitet och en hälsosam livsstil.

För oss som producerat prototypen till Electrolux Design Labs utställning innebar projektet flera utmaningar, framförallt för att få en hög ytfinish och ett verklighetstroget slutresultat.

Genom att använda oss av epoxi och 3D-printning med SLA-teknik kunde vi återge exakta detaljer och få ytor som gav bra underlag att efterbehandla med både putsning och lackering.

Själva modellen består av sex olika detaljer där samtliga ingående komponenter är lackerade för att ge en hög finish på produkten. Vissa delar lackerades med solid lack medan andra detaljer färgades med en pigmenterad klarlack. För den slutgiltiga touchen monterade vi även texter och profilelement i form av dekaler.

Se filmen om projektet och läs mer hos Electrolux Design Lab här.

Fakta

Tekniker
SLA och Lackering.

Galleri