Seminarie om 3D-printning i metall.

Den 24 mars bjuder vi tillsammans med Campus Värnamo in till ett spännande seminarie om 3D-printning i metall. Idag talas det mycket om 3D-printning i metall internationellt. Därför har vi valt att ägna en eftermiddag åt vad som händer på metallsidan och har bjudit in två av branschens mest kompetenta personer inom ämnet.

Här får du en inblick i hur laser cusing fungerar och hur vi på ett enkelt sätt anpassar konstruktion till teknik. Du får även möta två av branschens mest kompetenta företag och personer när det kommer till hård- och mjukvara inom 3D-printing.

När?
24 mars 2015 kl 14.30-16.30 med efterföljande mingel i 3D-caféet. Boka din plats idag.

För vem?
I första hand för dig som arbetar med produktion eller utveckling inom tillverkningsindustrin eller med verktygs- och prototyptillverkning.

Program

  • Fika och registrering
  • Välkommen och introduktion, Kenny Johansson, vd, Acron Formservice AB och Niclas Stensson, utvecklingsstrateg, Campus Värnamo.
  • M2 cusing Multilaser – Latest developments in Metal Additive Manufacturing 
    Andreas Tulaj Dipl.-Ing. (FH), Senior Sales Director, Concept Laser GmbH om deras nya system för att producera komponenter från metallpulver. (Föreläsningen hålls på engelska)
  • Additive Design and Manufacturing (ADM) – products of tomorrow 
    Ulf Lindhe, Business Development Manager, Netfabb GmbH om innovativa mjukvarulösningar som minskar produktionskostnaderna och ökar effektiviteten i 3D Printning och additiv tillverkning. (Föreläsningen hålls på svenska)
  • Frågestund
  • Mingel i 3D-caféet. (3D-caféet är öppet till kl 19.00 och du får stanna så länge du önskar)

Kostnad
250 kr.

Boka din plats!
Antalet platser är begränsat till 80 st. först till kvarn gäller. Sista dag för anmälan är 23 mars kl 08.00. Boka din plats till temat 3D-printning i metall idag!

Tips!
Stanna kvar på 3D-caféet för lyssna och ställa frågor till PLM Group som håller seminarer kring nyheterna i senaste versionen av SolidWorks. Är helt kostnadsfritt. Direkt efter 3D-printning i metall har du möjlighet att träffa flera leverantörer av 3D-skrivare och ta del av deras erfarenheter under 3D-caféet.

Hitta och parkera!
Seminariet 3D-pritning i metall hålls i Gummifabriken, Gislowsalen. Adressen är Jönköpingsvägen 15 / Magasinsgatan, 331 34, Värnamo. Se karta >>
Ingång på västra sidan, mot järnvägen. Med bil kör du lämpligast in via Norra undergången.


Snabbfakta 3D-printning i metall:

Tekniken heter laser cusing och presenterades för första gången på mässan Euromold 2004. Ordet cusing är en kombination av fusing (smältning) och casting (gjutning). Laser cusing bygger på att vi smälter samman metallpulver med laser, så kallad sintring, i lager. Där varje lager har en tjocklek på mellan 20–100 μm.