Prototyper till Electrolux Design Lab.

Future Hunter Gatherer vann Electro Lux Design Lab 2014 med sitt koncept för framtiden matshopping.

För 12 året i rad har vi på Acron fått det prestigefulla uppdraget att tillverka prototyper, modeller och idéer för Electrolux Design Lab.

Electrolux Design Lab är en global designtävling för alla världens designstudenter som genomförts varje år sedan 2003. På Acron har vi fått förtroendet att ta fram alla projektets prototyper som visas upp vid prisutdelningen i Paris och som sedan turnerar runt världen i olika sammanhang.

Då designstudenternas idéer är visionära och ofta helt nydanande ställer det höga krav på oss som prototyptillverkare. Samtliga modeller är tekniskt svåra att producera. De ska lackeras efter specifika krav och innehåller en mängd olika typer av grafik. Och en stor utmaning ligger i att underlag och verklighet inte alltid stämmer överens. Då gäller det att komma fram med en lösning som gör projektet möjligt att genomföra. Det är mycket erfarenhet som krävs för att få allt att klaffa. Samtidigt gäller det att göra alla modeller så enkla som möjligt utan att det tullar på det faktiska utseendet och den vision som studenten har för sitt projekt. Det är trots allt utställningsmodeller i allra högsta klass som Electrolux ska presentera.

Läs mer om hur vi skapade det vinnande bidraget Future Hunter Gatherer.