Designtävling Julgranskula

På fredag är det exakt en månad kvar till julafton, och det är snart dags att ta in granen. I en het diskussion på vår 3D-printavdelning gällande om glittret i julgranen skulle vara i silver eller guld i år, kom vi istället in på att vi borde printa julgranskulorna. Därför ber vi nu dig om hjälp att designa dekorationen till vår julgran.

Med SLS-tekniken är i stort sett vad som helst möjligt. I och med att det fina pulvret är självbärande kan man printa avancerade strukturer utan att support och stödmaterial behövs. Du kan t.ex cadda en kula med öppna väggar och en tomte inuti. Tycker du att den runda formen är tråkig funkar tomtens släde lika bra. Glöm inte öglan att hänga tråden i.

Acron-tävling-julgranskula

Det enda du behöver göra för att delta är att skapa en kreativ modell och skicka det i formatet .step eller .STL till kim@acron-form.se. Måtten ska ligga inom 100x100x100mm.

Håll utkik på vår Facebook-sida för tips och idéer.

Skicka in ditt bidrag senast den 12e december.

Vinnaren presenteras på lucia den 13e december.

1:a pris – 3 st printade julgranskulor (din design)

2:a pris – 2 st printade julgranskulor (din design)

3:e pris – 1 st printade julgranskulor (din design)

 

Acron frånsäger sig allt ansvar från t.ex konstruktionsfel, modeller som inte ser ut som tänkt och transportskador. Acron förbehåller sig rätten att kunna visa upp modellerna i samband med olika aktiviteter, marknadsföring, på hemsida och i sociala medier utan att behöva nämna upphovsman till design/konstruktion.Regler och villkor kan komma att ändras under tävlingens gång.