Jobba hos oss

Vill du arbeta med den senaste tekniken inom 3D-printing?

Verktygsmakare / verktygstekniker

Acron är en totalleverantör av efterföljande verktygstjänster. I vårt kompletta verktygsmakeri kommer dina uppgifter huvudsakligen bestå av underhåll, service, reparationer och ändringar i befintliga formverktyg.

Dina meriter:

Du har tidigare arbetat som verktygsmakare eller verktygstekniker och har goda kunskaper i formverktygets uppbyggnad och funktion. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i maskinteknik och arbetat med både mekanisk bearbetning och gnistning. I din roll kommer även montering/demontering av verktyg, bänkarbete och lasersvetsning ingå.

Vi erbjuder en flexibel tjänst där du tillsammans med kunden och kollegor löser kundernas problem. Vi förutsätter att du har en positiv attityd och sätter kunden och dina medarbetare i centrum. Att du har känsla för hög kvalitet och produktivitet tar vi också för givet.

Läs mer om tjänsten här.

Beredare/Planerare SLS & SLA OBS! Tjänsten är tillsatt.

Vi söker en beredare till våra 3D-printrar. I dina dagliga arbetsuppgifter kommer beredning och förberedelse av maskiner vara en stor del. Utifrån körscheman och inkommande ordrar planerar du tillsammans med säljavdelningen och produktionsledare produktionen. Du kommer ha ett tätt samarbete med övrig personal då våra ställtider och produktionsförlopp är mycket korta.

Vi söker dig som har kunskap i 3D-teknik, CAD och har kunskap om 3D-modeller. Vi vill att du behärskar svenska i tal och skrift. Engelska är en merit då all kontakt med servicetekniker sker på engelska.

Utbildning i speciella program och maskiner sker internt.

Arbetsuppgifter:

Ansvara för beredning av SLA- och SLS-maskiner
Ansvara för förberedelser och tömning av SLA- och SLS-maskiner
Ansvara för skötsel och service av SLA- och SLS-maskiner och övrig utrustning
Planera drift och underhåll av SLA- och SLS-maskiner
Planera produktion av SLA- och SLS-detaljer

 

Gjutare

Till gjuteriet (vakuumgjutning) på vår prototypavdelning söker vi en person som är van att ta tag i saker. Du behöver en teknisk bakgrund och vara händig. Inledningsvis kommer arbetsuppgifterna vara handräckning tillsammans med våra mer erfarna gjutare med siktet på att bli självgående. Arbetsuppgifterna är varierande och i vissa fall tekniskt utmanande. Erfarenhet från verktygsbunden produktion är önskvärt men är inte nödvändig (t.ex. formsprutning, pressgjutning, vakuumgjutning, sandgjutning)

Arbetsuppgifter: Färdigställa verktyg före och efter gjutning, plundra verktyg, blanda material, gjuta, efterbearbetning av detaljer, efterkontroll av detaljer

Egenskaper: Teknisk, kunna jobba i lag, ordningsam.Svenska i tal och skrift är ett krav

I vårt gjuteri gjuter vi detaljer i polyuretan (härdplast) i verktyg av silikon. Dessa detaljer tillverkas ofta i små serier och vi byter produkter mycket ofta. Låga volymer och korta ledtider ställer stora krav på en flexibel produktion.

 

Verktygsreparatör – lasersvetsare OBS! Tjänsten är tillsatt.

Till vår avdelning för service och underhåll av verktyg söker vi en verktygstekniker som är van att jobba med verktyg för formbunden produktion t.ex. formsprutning, formblåsning, pressgjutning, klipp/bock, följdverktyg. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet och kan jobba självständigt arbetet kommer till största delen bestå av lasersvetsning vilket vi kommer utbilda dig i. Vi jobbar tätt mot kunden med mycket kundkontakter varje dag. Det är viktigt att du är en öppen person som har lätt för att förstå ett verktygs funktion och ingående komponenter. Kunskaper i andra metoder som fräsning och gnistning ser vi positivt på.

Arbetsuppgifter: lasersvetsa, demontera/montera verktyg, återställa svetsade verktyg, reparation, underhåll

Egenskaper: tidigare erfarenhet från liknande arbete, ordningsam, kunna jobba i lag lika bra som självständigt, kunna ta egna beslut, vara en del av processen och hålla en dialog med kunden. Svenska i tal och skrift är ett krav.

 

På vår svetsavdelning möts du av en komplett service- och verktygsdepå som tar hand om dina verktyg på bästa vis. Från reparation eller formändring till ett produktionsklart verktyg, där vi med ett komplett verktygsmakeri och kompetens på högsta nivå kan sticka ut hakan och säkerställa den absoluta bästa servicen i branschen.

Lediga tjänster

Ansökan

Vi är inne i ett expansivt skede och behöver nyanställa till vår produktion i Anderstorp. Vi har i nuläget en ny tjänst som vi behöver tillsätta omgående. Vi vill ha er skriftliga ansökan skickad till kenny@acron-form.se. Frågor om tjänsten besvaras av Kenny Johansson på tel. 0371-193 60

Vill du jobba hos oss? Då kan det vara bra att veta ett och annat. Som att vi är ett företag som får våra kunders idéer att bli till verklighet. Genom att använda oss av den senaste tekniken inom 3D-printing realiserar vi tusentals idéer per år från alla typer av designers, innovatörer, konstruktörer och företag.

På Acron har vi en ständig fokus på att leverera över förväntan. Våra anställda ser möjligheter och utmaningar där de flesta ser hinder och problem. Och de är en viktig del som ständigt driver företaget framåt. Tillsammans arbetar vi för att leverera, förbättra och göra skillnad i en snabbt växande bransch. Känner du att du kan tillföra något till Acron, sök någon av våra lediga tjänster eller maila din intresseanmälan.