3D–Café

Inspireras och lär dig mer om 3D-printing.

3D-cafét är en kreativ plats för dig som vill lära dig mer om 3D-printing eller få inspiration och hjälp med att skapa dina egna 3D-modeller. Välkommen till vår värld.

Fler 3D-nyheter

3D-teknik räddar liv.

Det är inget nytt att 3D-teknik används inom sjukvården. Man har lyckats göra delar till öron, mindre benfragment och proteser. Men nu har ett gäng Holländska hjärnkirurger tagit tekniken till en helt ny nivå. De lyckades med att ersätta riktigt skallben mot en 3D-printad version. Anledningen var att kvinnan led av en sjukdom där skallbenet […]

Antikt med en tvist av framtiden.

Nu kan vem som helst med tillgång till en 3D-skrivare ta del av anrika och berömde skulpturer och artefakter. Det är Sketchfab i samarbete det brittiska museet i London som har gjort en uppsjö av tillgängliga CAD-ritningar av deras mest populära objekt. Det innebär att du nu kan få ett snyggt 3D-printad version av allt […]

Om 3D-Café

I en trevlig miljö erbjuder vi dig en lärande mötesplats för konstruktion och 3D-printing, allt i en inspirerande cafémiljö som kan köras i stort sett var som helst i Sverige. Det är vi Acron som arrangerar caféet i samarbete med Campus Värnamo och Gummifabrikens Teknikcenter. Tanken med 3D-cafét är att det ska vara en kreativ plats för att få lära, skapa, få inspiration och hjälp med att göra din egen 3D-modell.

Om 3D

Att säga att 3D-tekniken är banbrytande hade varit en underdrift. Möjligheterna för vad du kan göra har aldrig varit större. Det stora är att du behöver inga verktyg. Bara material och med en enkel 3D-ritning i CAD kan du i stort sett skriva ut vad som helst.

Om Acron

På Acron älskar vi att göra det komplexa enkelt. Vi hjälper dig att förverkliga dina idéer till färdiga prototyper och produkter. Genom att ta till vara på de senaste teknikerna och möjligheterna inom 3D-printing producerar vi allt från små designdetaljer till större prototyper för en mängd olika företag och branscher.